sobota 29. januára 2011

Fairly Legal – Recenzia epizódy Priceles

Predstavte si, že by ste strávili 22 rokov života vo väzení. Akurát po skončení štúdia, plný plánov a elánu zo života by ste boli nespravodlivo odsúdení a skončilo vo väzení. Všetky vaše sny by sa rozplynuli, žiadny zo svojich veľkých plánov či snov by ste nezrealizovali. A potom by ste sa po 22 rokoch dostali na slobodu. Čo by ste spravili v tomto okamžiku? Veľkú časť života máte za sebou, nemáte ženu, nemáte deti, väčšinu kamarátov ste nevideli 22 rokov. Dá sa vôbec začať odznova?

V druhej epizódy seriálu Fairly Legal dostane Kate Reed pridelenú mediáciu, v ktorej má vyriešiť vyrovnanie štátu s človekom, ktorý bol nespravodlivo obvinený a strávil 22 rokov za mrežami. Okrem toho ju čaká čítanie poslednej vôle jej otca. Tomu sa snaží všemožne vyhnúť, pretože čítanie vôle jej evokuje len jedinú myšlienku – že jej otec je naozaj mŕtvy.

Epizóda bola dobrá. Nedá sa veľmi povedať či bola lepšia, alebo horšia ako tá prvá. Celkovo ide o pekný, oddychový seriál s pár hlbokými myšlienkami. Túto atmosféru mi narúša iba typické americké striedanie scén, ktoré by asi epileptik nezvládol a k seriálu mi proste nepasuje. Inač fajn, hodnotím 3/5.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára